Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στα νύχια των ποδιών

0
2145

Τα πόδια – συμπεριλαμβανομένων των νυχιών, των τακουνιών και των ποδιών – έχουν μεγάλη ποικιλία μυκήτων. Τα πόδια – συμπεριλαμβανομένων των νυχιών, των τακουνιών και των ποδιών – έχουν μεγάλη ποικιλία μυκήτων.

Οι λεκέδες κιτρινίζουν, τα νύχια σας είναι πυκνά, εύθραυστα ή μια μορφή ακανόνιστη… Κάθε φορά που έχετε αυτά τα συμπτώματα στα νύχια; Η ονυχομυκητίαση είναι μια μόλυνση από μύκητες στα νύχια, συνήθως με τα πόδια, υπεύθυνη για έως και το 10% των αλλαγών που δεν συμβαίνει, όπως επισημαίνει το Ίδρυμα Υγιές Δέρμα της Ισπανικής Ένωσης Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας.

Ένας άντρας στηρίζεται στην πισίνα.

  Η περίσσεια θερμότητας και υγρασίας προκαλεί την εμφάνιση μύκητα στα πόδια σας το καλοκαίρι

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτές οι λοιμώξεις προκαλούνται από τα λεγόμενα δερματόφυτα και λαμβάνουν το όνομα του νυχιού. Αν και είναι λιγότερο συχνή, η εμφάνιση μυκήτων στα νύχια μπορεί να οφείλεται στη ζύμη Candida ή στην παρουσία μυκήτων όχι δερματοφυτών, όπως το καλούπι.

Είναι ένα πρόβλημα πολύ συνηθισμένο, πάνω απ ‘όλα το καλοκαίρι με τη σειρά των υγρών περιβαλλόντων όπως πισίνες, αποδυτήρια ή εγκαταστάσεις αναψυχής. Για να μάθετε εάν υποφέρετε από αυτή τη μόλυνση, παρατηρήστε τα νύχια σας και δείτε εάν έχουν αλλάξει χρώμα, εάν ξεφλουδίζουν με ευκολία ή εάν έχουν μια μυρωδιά πιο δυσάρεστη.

¿Ποιες είναι οι αιτίες;

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μύκητα στα νύχια και, σύμφωνα με την May Clinic, είναι οι ακόλουθοι:

Γήρανση Αυτή η κατάσταση είναι πιο συχνή σε ενήλικες ηλικιωμένους, κυρίως επειδή το κυκλοφορούν αίμα μειώνεται περαιτέρω. Επίσης, καθώς το καρφί γερνάει, τείνει να στεγνώσει και να γίνει πιο εύθραυστο.

Ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν. Επειδή το πόδι του αθλητή μπορεί εύκολα να αναμιχθεί με έκζεμα ή ψωρίαση, μπορεί να είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη εάν δεν είστε σίγουροι για το τι έχετε στα πόδια σας. Έτσι μπορεί να είναι καλό να πάρετε τη γνώμη ενός γιατρού πριν πάτε στο φαρμακείο και να αρχίσετε να θεραπεύετε το πόδι του αθλητή σας με ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο.

Υπερβολική εφίδρωση

Έχετε ιστορικό ποδοσφαιριστή.

Περπατώντας χωρίς παπούτσια σε υγρούς δημόσιους χώρους.

Έχουν βλάβες στο δέρμα ή τα νύχια, καθώς και καταστάσεις όπως η ψωρίαση.

Έχετε διαβήτη, προβλήματα κυκλοφορίας ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς είναι η θεραπεία;

Μετά την πραγματοποίηση μίας διάγνωσης και τον έλεγχο της λοίμωξης, η επαγγελματική υγειονομική περίθαλψη καθορίζει τον κατάλληλο τρόπο θεραπείας ανάλογα με την κατάσταση της νόσου, στόχος του οποίου είναι η θεραπεία της λοίμωξης και η κλινική αποκατάστασης του νυχιού. Υπό αυτήν την έννοια, έχοντας μια αργή ανάπτυξη, “θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να ανακτήσει την κανονική του εμφάνιση”, υποδεικνύει το Ίδρυμα Skin Sana.

Αρσενική καντιντίαση

Candidiasis male: Ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα μιας μόλυνσης γεννητικών οργάνων από μύκητες

Επομένως, εάν πρόκειται για μία εμπλοκή, το μακρινό από ένα ή λίγα νύχια “μπορεί να επιλέξει μια θεραπεία με βερνίκια τοπικής βάσης που περιέχουν φάρμακα αντιμυκητιασικά”. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες κερατολυτικές ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό να πρέπει να εκτελέσετε μία χειρουργική επέμβαση γαλακτώματος του μολυσμένου νυχιού.

Από την άλλη πλευρά, εάν η προσβολή είναι πλευρική ή / και εγγύτητα ή επηρεάζει περισσότερα νύχια, “η θεραπεία επιλογής είναι το αντιμυκητιασικό στοματικό”. Γενικά απαιτείται ένα επίπεδο τεσσάρων έως έξι μηνών. Υπό αυτήν την έννοια, «πρέπει να παρακολουθείται πάντα από έναν γιατρό και ποια φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αλληλεπιδράσεις με άλλα ή να προκαλέσουν αλλαγές στο ήπαρ».

Συστάσεις και μέτρα πρόληψης

Συστάσεις και μέτρα πρόληψηςΕάν πάσχετε από πόδι του αθλητή που επαναλαμβάνεται εκεί για να θεραπεύσετε το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε λοιμώξεις στα νύχια.

  • Κρατήστε ένα καλό πόδι υγιεινής. Αυτά πρέπει να διατηρούνται στεγνά.
  • Κόψτε τα νύχια τόσο σωστά και σιδερώστε τις περιοχές πιο παχίες.
  • Φορέστε παπούτσια και κάλτσες που επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν και που δεν συγκεντρώνουν την υγρασία.
  • Μην περπατάτε χωρίς υποδήματα σε περιοχές όπως πισίνες, αποδυτήρια ή ντους.
  • Αποφύγετε τη χρήση νυχιών στα νύχια.

Ελέγχετε τακτικά τα νύχια σας και προσπαθήστε να τα κόψετε προσεκτικά, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς τους.

Στεγνώστε τα πόδια σας μετά το κολύμπι ή το ντους, χωρίς να ξεχάσετε τις περιοχές μεταξύ των δακτύλων, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της υγρασίας σε αυτήν την περιοχή που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μυκήτων. Μην μοιράζεστε πετσέτες, παπούτσια ή κάλτσες με άλλα άτομα για να μειώσετε την πιθανότητα μετάδοσης. Επιπλέον, θυμηθείτε να πλένετε τις πετσέτες σε τακτική βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here